Prvo pravni savet – bez toga ne donosite odluku!

Većina stanovništva nije blisko upoznata sa pravnom materijom i to je prvi kamen spoticanja u rešavanju mnogobrojnih problema građana. Bez stručnog pravnog saveta pogrešićete u najvećem broju slučajeva.

U situacijama kada čovek ne zna da se snađe vrlo često pribegava rešenjima koja baš i nisu dobra. To vam je kao kad vas nešto boli. Komšija kaže “da nije upala pluća?”, na internetu vidite slične simptome kao vaše i pitate (nesavesnog) apotekara koji lek da uzmete… Tragajući tako za rešenjem, često dobijete pogrešne savete koji mogu dovesti do komplikacija.

Da se to ne bi desilo, od ključne važnosti je da pravni savet potražite od stručne osobe.

Greška može da bude skupa

Sve je više advokata koji nude ovu vrstu usluga  besplatno. Pored njih, pravne savete nude besplatno i razna udruženja, kancelarije pri opštinama, nevladine organizacije… ali da bi problem bio rešen, a ne zakomplikovan, pravi put je “zakucati na prava vrata”. Nebitno je da li ćete savet dobiti besplatno ili platiti.

Ova vrata mogu se naći i na internetu, i to značajno olakšava situaciju ljudima koji nisu u mogućnosti iz raznih razloga da fizički odu do neke od kancelarija. Ukoliko se odlučite da se upustite u pronalaženje rešenja, tek nakon dobrog saveta “šta vam je činiti” preduzmite naredni korak, jer pravo i zakon ne trpe greške.

Share on facebook
Podeli
Share on twitter
Tvituj
Share on email
Pošalji
Share on linkedin
Objavi

Možda vas zanima i

Da li ste spremni da probate Justiciju?

Neka Vaš biznis bude pravno zaštićen